Sütik kezelése: A www.herbiovit.hu weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Neked.

10 tipp a környezetbarát háztartáshoz

Dia
2021. 12. 21. 15:31:00
10 tipp a környezetbarát háztartáshoz

https://herbiovit.hu/blogOda szeretnél figyelni a környezetedre? Rengetegszer hallottad már, hogy gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan? De mit is tehetsz valójában? Íme a Herbiovit 10 tippje a környezetbarát háztartáshoz!

Környezetbarát szépségápolás

A sminklemosók és a nedves törlőkendők nem újrahasznosítható hulladékot termelnek, és mivel ezeket a termékeket mindennap használjuk, idővel hatalmas mennyiségű szemetet termelhetünk. De van megoldás: használj helyettük érdemes arctisztító párnákat vagy kendőket, melyeket újra és újra felhasználhatsz!

Az arctisztító eszközök mellett sokan napi szinten használnak olyan krémeket is, melyeknél talán nem is tudják, hogy milyen sok környezetszennyező anyagot tartalmaznak, miközben az előállításuk sem környezetbarát. Tegyél az ilyen kozmetikumok ellen! Nézd meg a már jól megszokott termékeket a fürdőszobádban, nézz utána az összetevőknek, és szelektáld ki azokat a termékeket, melyek túl sok mesterséges, káros összetevőt tartalmaznak. Helyettük tökéletes választások a Herbiovit termékei, ha zöldíteni akarod a háztartásod, de kiemelten ajánljuk Body Love testápoló krémünket.

Takarítás zölden

A takarítás is rengeteg vegyszerrel jár, melyek erősen károsítják a környezetet. Persze nem lehet minden vegyszert helyettesíteni, de előfordulhat, hogy találsz olyan alternatív megoldásokat, melyek segítségével megoldhatod a háztartás feladatait. Ezzel ráadásul nemcsak a környezetet, hanem pénztárcádat is kíméled, hiszen az otthoni megoldások sokkal olcsóbbak is lehetnek.

A háztartásod sokoldalú, környezetkímélő segítője lehet például a szódabikarbóna: használd zsíroldásra, fürdőszobai- és konyhai tisztításra, az italok által okozott foltok eltávolítására, vagy akár szagtalanításra is. De a mosásnál is oda tudsz figyelni a környezetedre, ha a bolti mosószerek helyett mosószódát használsz. A folttisztító só pedig a hipó környezetbarát alternatívája, mely kiválóan kiszedi a foltokat, fertőtlenít, és a zsíroldás során is kiemelkedő segítséget nyújt. Egyaránt használhatod fehér és színes ruhák áztatásához, foltok tisztításához és fehérítéséhez, továbbá hatékony segítség a fugák tisztításában, sőt a penész ellen is. A növényi alapú mosószappan is remek megoldás, hiszen színes és fehér ruhákat is remekül lehet mosni vele.

Sok lakásban probléma a vízkő és a rozsda eltávolítása is. Ahelyett, hogy rengeteg vegyszerrel károsítanánk a levegőt, használj citromsavat ezek ellen a problémák ellen. Bármilyen felületre könnyen használható, és szagtalan megoldás, használatával pedig még a környezetünknek is jót teszünk!

A takarítás után a kezednek természetesen szüksége van regenerációra ahhoz, hogy puha maradjon. Ehhez nyújthat segítséget a Hand Love hidratáló kézkrémünk.

 

Vissza a blogra

Az oldal tetejére