Sütik kezelése: A www.herbiovit.hu weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Neked.

3 tipp, a selymes puha bőrért

3 tipp, a selymes puha bőrért

Ahogy kinn egyre hidegebb van, egyre jobban kiszáradhat, repedezetté válhat kezünk a csípős téli időjárásnak köszönhetően. Annak jártunk utána, hogy mit tudunk tenni, hogy csökkentsük a kéz kiszáradásának esélyét és hogy selymes puha maradjon a bőr.

1) Csökkentsd a víz hőmérsékletét

Valószínűleg azt gondolnád, hogy ez nincs összefüggésben a kéz kiszáradásával. Miközben a hőmérséklet csökken körülöttünk, mindannyian késztetést érzünk arra, hogy egyre melegebb vízben mossunk kezet vagy fürödjünk. Jóleső érzés, ahogy a meleg víz folyik a kezünkre, azonban sajnos a bőr számára ez sokkal károsabb, mint elsőre gondolnánk. A meleg víz feloldja a bőr felületén található olajos védőréteget, aminek következtében kiszáradásra hajlamosabb lesz. Ha teheted inkább langyos vagy közepesen meleg vízzel moss kezet és tusolás közben is tartózkodj az extra meleg víztől.
 

2) Használj rendszeresen kézápoló krémet

Érdemes a bőrre rendszeresen hidratáló krémet kenni, hogy jobban megtartsa a nedvességet. A könnyed formulájú kézkrémek vagy testápolók praktikusabbak és kényelmesebbek a nap folyamán. A Herbiovit Hand Love kézkrém könnyed formulájának köszönhetően gyorsan felszívódik, nem hagyva zsíros érzést maga után, így bármikor használhatod. Édesmandula proteint tartalmaz, amely javítja a bőr hidratáltságát és ápolja azt. Hatóanyagai által elősegíti a természetes bőrregenerálódást. Éjszakára próbáld ki a Herbiovit Körömvirág krémet, amely komplex összetevőinek köszönhetően intenzíven táplálja a bőrt, hogy megóvja a kiszáradástól. Ha a bőröd érzékenyebb az átlagosnál lehetőséged van az új Körömvitág LIGHT krémet kipróbálni. A krém bőrbarát, mely a hiperérzékeny, viszketésre, kipirosodásra hajlamos bőr napi ápolására ajánlott, nem tartalmaz:

- parfümöt,

- olyan illóolajat vagy illatanyag összetevőt, amely allergizálna,

- mesterséges szín- és irritáló anyagot.

3) Viselj kesztyűt a szabadban

Tartsd a kezed melegen és védd kesztyű viselésével. Így amikor a szabadban vagy, növelheted a bőr körüli levegő páratartalmát és ezáltal csökkentheted, de legalábbis lassíthatod a bőr vízvesztését. Emellett egy trendi kesztyű fel is dobhatja az öltözéked.

 

Vissza a blogra

 

Az oldal tetejére