Sütik kezelése: A www.herbiovit.hu weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Neked.

3 tipp, hogy mire figyelj, ha Neked is túl érzékeny a bőröd

3 tipp, hogy mire figyelj, ha Neked is túl érzékeny a bőröd

Milyen problémákat okoz, ha túlérzékeny a bőröd és bőrirritáló allergénnel találkozol?

Kipróbáltál egy új krémet és tele lettél csalánkiütéssel?

Ha túl érzékeny a bőröd és hosszan tartóan nem megfelelően táplálod, felborulhat a mikroflórája, aminek tartós következményei is lehetnek, például súlyosabb esetben kialakulhatnak hosszan tartó bőrbetegségek is.

Az elmúlt időszakban egyre gyakoribbak a különböző érzékenységek és intoleranciák, legyen szó akár táplálkozásról, akár bőrápolásról vagy a mindennapokban használt tisztítószerekről.

Mit tudsz tenni, hogy elkerüld ezeket a kellemetlenségeket?

1) Érdemes a bőrtípusodnak megfelelő ápolási rutint kialakítani

Ahhoz, hogy összeállítsd a bőröd számára legideálisabb kezelési módot, jó, ha tisztában vagy vele, hogy milyen bőrtípusba tartozol, van-e bármilyen bőrproblémád, amit figyelembe kell venned. Sokan összekeverik a bőrproblémát a bőrtípus sajátosságaival, azonban ha egy szakember segítségével megállapítjátok, hogy milyen típusba tartozol és annak megfelelő ápolási folyamatot alakítasz ki, akkor már sok esetben elkerülhetőek lehetnek az irritációk.

2) Kerüld a szintetikus, káros anyagokat tartalmazó kozmetikumokat

Ez biztos, hogy sok esetben extra figyelmet igényel Tőled, azonban ha tisztában vagy vele, hogy érzékeny a bőröd, akkor fontos időt szánni a megfelelő minőségű natúr termék kiválasztására. Érdemes olyan kozmetikumot választani, amelyik nem tartalmaz:

- mesterséges illatanyagot
- mesterséges szín- és irritáló anyagot
- illóolajat

- alkoholt

- parfümöt

- bármi olyan összetevőt, amely allergizálna

Emellett javasolt elkerülni azokat a kozmetikumokat, amelyek tartalmaznak kőolajszármazékot, parabént, szilikont, polimereket, SLS-t vagy alumíniumsókat. Részesítsd előnyben a hipoallergén, parabénmentes bőrnyugtató gyógynövényes termékeket. Ilyen például a Körömvirág Light Hipoallergén krém, amelyet dermatológiailag teszteltek és még a legérzékenyebb bőrűek is bátran használhatják, mivel semmi allergént nem tartalmaz!

3) Egyszerre csak egy új kozmetikumot próbálj ki

Fontos figyelembe venni a fokozatosság elvét, ha érzékeny bőrűként több terméket is változtatni szeretnél a mindennapi rutinodban, akkor válassz egy sorrendet és egyszerre csak egyet kezdj el használni rendszeresen, majd figyeld meg tested hogyan reagál az új készítményre. Ha nem történt 3 nap után allergiás reakció, akkor próbálhatod a következőt.

 

Vissza a blogra

Az oldal tetejére