Sütik kezelése: A www.herbiovit.hu weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Neked.

Bőrápolás férfiaknak

Dia
2022. 01. 17. 11:05:00
Bőrápolás férfiaknak

A férfiak bőre más, mint a nőké, és éppen ezért máshogy is kell vele bánni. Ám a férfi bőrápolásról jóval kevesebb szó esik, mint a nőiről, így nem egyszerű eligazodni az információk között. A Herbiovit csapata azonban most végre összeszedte, hogy mit is kell tudni a férfiaknak a bőrápolásról.

Miben más a bőr?

A férfiak bőrének összetételét természetesen a férfi hormonok szabályozzák. A legnagyobb különbség az ellentétes nemmel szemben, hogy a férfiak bőre 15-20% vastagabb, és több kollagént tartalmaz. Ennek következménye, hogy nagyobb a természetes nedvessége. A férfiak faggyúmirigyei ugyanakkor több olajat is termelnek, mely miatt nem mindegy, hogy milyen összetételű krémeket használnak. Ezért inkább vízalapú, könnyű krémeket érdemes alkalmazni, és óvatosan bánni a zsírosabb krémekkel.

A borotválkozás ára

A rendszeres borotválkozás, a borotvahab és az after shave használata könnyedén bőrirritációt okozhat. Természetesen nem baj, hogy küzdünk a sima és puha arcbőrért, de érdemes tudni, hogy minden bőrtípusra más és más összetételű anyagokat kell alkalmazni, így érdemes kísérletezni a termékekkel. Ha borotválkozás után előfordul, hogy a kibújó borostatöveknél vörös folt jelenik meg, akkor érdemes nyugtató és hidratáló krémet alkalmazni, például körömvirágkrémet, mely segít a kipirosodott, irritált bőr megnyugtatásában. A tökéletes arcbőrért meg kell küzdeni, de nem lehetetlen feladat elérni.

Nem mindegy, hogy mit használunk

A különböző krémek, testápoló szerek, melyeket megvásárolhatunk, sok esetben tartalmaznak, olyan alapanyagokat és illatanyagokat, melyek irritálhatják a bőrünket, és allergiás reakciót válthatnak ki. Ezért érdemes alternatív megoldásokat  keresnünk, ha meg akarjuk óvni a bőrünket. Erre nyújthatnak megoldást natúrkozmetikai termékeink, melyek kizárólag gyógynövényekből, természetes alapanyagokból készülnek.

Hámlasztás

A hámlasztás természetesen nemcsak a férfiak bőrénél fontos, hanem a hölgyekénél is. Az elhalt szaruréteg eltávolítása azért is lényeges, mert a különböző krémek akkor lesznek a leghatékonyabbak, ha az új bőrrétegen keresztül minél gyorsabban fel tudnak szívódni. A férfiaknál a hámlasztásnak még egy jelentős szerepe van: a borotválkozás után előfordulhat szőrbenövés, mely kellemetlen pillanatokat okozhat. Ám ezeket is meg tudja akadályozni az elhalt szaruréteg eltüntetése! Érdemes nem dörzsöléssel hámlasztani, mert azzal csak apró sérüléseket okozhatunk a bőrünkön, ehelyett válasszunk hámlasztó krémeket, majd a folyamat végeztével alaposan hidratáljuk a bőrt.

 

Vissza a blogra

Az oldal tetejére