Sütik kezelése: A www.herbiovit.hu weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Neked.

Vágj bele Te is a vegán szépségápolásba.

Dia
2021. 12. 07. 14:48:35
Vágj bele Te is a vegán szépségápolásba.

A vegán életmódot választó emberek nemcsak az étkezéseik során kerülik az állati eredetű alapanyagokat, hanem az élet minden területén – a szépségápolásban is. Ugyanakkor vegán natúrkozmetikumra váltani mindenki számára ajánlott, ugyanis ezek a termékek általában jóval hatékonyabbak normál társaiknál, miközben a környezetet is kímélik.

Mit jelent, hogy egy natúrkozmetikum vegán?

 

Bár a natúrkozmetikumok általában a gyógynövények erejével hatnak, sok közülük tartalmaz állati eredetű összetevőket, például mézet, méhviaszt, tejet vagy lanolint, azaz gyapjúviaszt. Ezzel szemben a vegán termékekbe semmilyen állati eredetű összetevő nem kerül, ezek kizárólag növényi kivonatokat és olajokat tartalmaznak, akárcsak a Herbiovit termékei.

 

Miért érdemes vegán kozmetikumokra váltani?

 

Többféle oka lehet annak, hogy napjainkban egyre többet cserélik le a kozmetikumaikat vegán termékekre. Egyrészt ezek a termékek fenntarthatóbbak, mint a hagyományos társaik, másrészt a gyártásuk során nem sérülnek állatok, így aki vegán terméket használ, az kétszeresen védi a környezetet.

Emellett a vegán natúrkozmetikumok nagyon hatékonyak is, hiszen ezekkel a termékekkel nem szennyezzük mesterséges, vagy állatokból kivont anyagokkal a bőrünket. Mivel napjainkban egyre többen allergiásak különböző állati eredetű termékekre, mint a tej vagy a tojás, így számukra kifejezetten fontos, hogy kerüljék ezeket az összetevőket a test- és arcápolás során is.

Természetesen, ha úgy döntesz, hogy te is lecseréled a kozmetikumaidat vegán alternatívára, akkor sem kell azonnal kidobnod az összes terméket a fürdőszobádból, hiszen mint mindenhol, itt is fontos a fokozatosság. Kezdd néhány termék lecserélésével az átállást, kísérletezz, és keresd meg a számodra legmegfelelőbb vegán termékeket. Első lépésként például jó ötlet lehet lecserélni a kéz- és testápolódat vegán natúrkozmetikumra.

 

A vegán natúrkozmetikumok állatkísérlet-mentesek is?

 

Bár a vegán termékek semmilyen állati eredetű összetevőt nem tartalmaznak, ez sajnos nem jelenti azt, hogy a kozmetikumot nem tesztelték állatokon. Szerencsére azonban az Európai Unióban már nem lehet állatkísérleteket végezni, és egyre több gyártó is felismeri, hogy az állatkísérletek milyen nagy károkat okozhatnak az élővilágnak.

Mi a Herbiovit csapatánál szeretjük az állatokat, így az Európai Unió szabályozásával összhangban a termékeink gyártása során semmilyen állatkísérletet nem végeztünk. Illetve az alapanyagaink ellenőrzött beszállítói sem végeznek állatkísérletet előállítás során.

 

Vissza a blogra

Az oldal tetejére